مدیر بخش میراث دیجیتال سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی از راهاندازی و برگزاری رویدادی با عنوان «سکوی امید» با هدف جذب سرمایه برای جوانان هنرمند خبر داد.
محمد یاری مدیر بخش میراث دیجیتال سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در گفتوگو با خبرنگار برنا درباره این جشنواره گفت: در حوزه میراثفرهنگی ما بالغ بر صد سال است که اطلاعاتی به طرق مختلف از طریق باستانشناسی و موضوعات این چنینی ایجاد میکنیم و این محتواها در کتابخانهها نگهداری میشود. جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی فرصتی را به وجود میآورد که این اطلاعات به مرور تبدیل به محتواهایی شوند که در دسترس مردم قرار میگیرد.
وی افزود: این موضوع میتواند شرایط را برای آینده اطلاعات در حوزه میراثفرهنگی بسیار مفید و کاربردی کند؛ از این باب که به مرور افرادی که در حوزه هنر و رسانه کار میکنند، با اطلاعات میراثفرهنگی آشنا میشوند و به مرور این محتواهایی که در جشنواره برای داوری ارسال میشوند، اطلاعات و محتواهای خیلی باکیفیتتر و پرمسمایی خواهند داشت.
وی ادامه داد: امسال بخشی به سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی اضافه شده به نام میراث دیجیتال که مربوط به آثاری از میراثفرهنگی است که به صورت دیجیتالی ثبت، تهیه و منتشر شدند. خوشبختانه امسال استقبال خیلی خوبی از بخش میراث دیجیتال شده و بالغ بر ۷۵ اثر از ۱۷ استان به جشنواره ارسال شده است و ما آثاری از طیف موضوعات و تکنیکهای مختلف بخش میراث دیجیتال میبینیم؛ از بحث ویدیومپینگ، موشنگرافیک، اسکن لیزر، فتوگرامتری و موضوعات و فناوریهای اینچنینی تا موضوعاتی مثل باستانشناسی میراث ناملموس، میراث جنگ و جاذبههای گردشگری که نشان میدهد جوانان با شناختی که از تکنیکها و ابزارها دارند به موضوعات میراثفرهنگی علاقهمند هستند و از آنها محتوا تولید میکنند که محتواهای با کیفیتی هم هستند و خوشبختانه در این جشنواره هم این موضوع را دیدیم و انتخاب آثار با توجه به تعداد زیادشان و کیفیت کارها بسیار کار سختی بود.
یاری اظهار کرد: از این بابت خیلی خوشحالیم و امیدواریم که به مرور این محتواها در میراثفرهنگی استفاده و دیده شوند. مهمترین موضوع در جشنوارهای مثل جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی این است که این محتواها در دسترس قرار گیرند و مردم بتوانند با میراثفرهنگی خودشان آشنا شوند.
مدیر بخش میراث دیجیتال سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی تاکید کرد: همزمان با جشنواره به دنبال این هستیم که رویدادی را برای اولین بار اجرا کنیم به نام «سکوی امید». هدف از برگزاری این رویداد این است که بتوانیم افرادی را که ایدههای مناسبی برای تولید با رشد آثار و محصولات جدید در سال پیش رو ارسال کردند، بیاوریم و در معرض سرمایهگذارها قرار دهیم و آنها این افراد را ارزیابی کنند و ایدههایی که قابلیت اجرا دارند، بتوانند از طریق این رویداد کارشان را ارائه دهند و دیده شوند و جذب سرمایه داشته باشند.
وی تصریح کرد: این اتفاق بزرگی در حوزه میراث فرهنگی است. طی ۱۰ سال گذشته و سالهای قبل که خیلی به این موضوعات توجهی نمیشده، اتفاقی نیفتاده است که در حوزه میراثفرهنگی جوانها، استارتآپها، دانشبنیانها بتوانند پروژهها و ایدههایشان را در قالب یک رویداد معرفی کنند و در دسترس قرار دهند تا بتوانند جذب سرمایه داشته باشند. این جشنواره فرصتی را پیش آورده که این اتفاق رخ دهد و ما خیلی نسبت به این موضوع خوشبینیم و از صندوقهای وی سی (سرمایهگذاری خطرپذیر)، سرمایهگذارها و پارکهای علم و فناوری مختلف دعوت شده است و خوشبختانه میزبان این رویداد پارک علم و فناوری فارس است که اجرا را به عهده میگیرد ولی صندوقها از تهران دعوت شدند و حضور خواهند داشت.
یاری عنوان کرد: ۱۰ اثر برترمان که قابلیتهایی که گفتیم را در بحث تولید و رشد داشتند و میتوانستند در این سکو ارائه شوند، انتخاب میکنیم و در نهایت سه نفر از این ۱۰ نفر به عنوان برگزیده انتخاب و برای سرمایهگذاری به صندوقها معرفی میشوند و همچنین سعی میکنیم آن ۷ نفر دیگر را هم بعد از جشنواره حمایت کنیم.
وی تاکید کرد: هدف فقط حمایت مالی نیست و بحث این است که این افراد دیده شوند و در راه درست پیش بروند و از طریق جشنواره به مراکز رشد و مراکز شتابدهنده معرفی شوند و توسعه پیدا کنند. موضوع مهمتر این است که در این جشنواره بچههای سینما، تئاتر، رادیو و عکس حضور دارند که تمرکزشان روی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است. این تلفیق و پیوند باید روز به روز قویتر و بهتر شود و منظومه همه این پیوندها که در نهایت منجر به تولید محتوا میشود، بحث سرمایه است و «سکوی امید» برای اولین بار هدفش این است که این پیوند را به خوبی انجام دهد که انشاءالله در سالهای بعد فرهنگ سرمایهگذاری در حوزه میراثفرهنگی بیشتر، غنیتر و محکمتر باشد.
مدیر بخش میراث دیجیتال سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در پایان گفت: به صورت کلی من به عنوان یک فارغالتحصیل رشته باستانشناسی به این جشنواره بسیار خوشبینم، چون امیدوارم در سالهای بعد هنرمندان در کنار پژوهشگران میراثفرهنگی قرار گیرند و محتواهای خیلی بیشتر، غنیتر و باکیفیتتری تولید کنند و از طرفی چون جشنواره بینالمللی میشود، آثار ملی و آثار بینالمللی بتوانند در کنار هم ارزیابی شوند و بتوانیم میراثفرهنگی را به خوبی معرفی کنیم زیرا این جشنواره واقعا یک فرصت مهم برای معرفی میراثفرهنگی ماست. انشاءالله در سالهای بعد متولیان و پژوهشگران میراثفرهنگی در این جشنواره حضور داشته باشند و خودشان را نشان دهند تا بتوانیم میراثفرهنگیمان را برای نسلهای بعدی معرفی و حفظ کنیم.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبانماه، به دبیری علیرضا تابش از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار میشود.