صفحه اصلی > اخبار : دو نمایشگاه تاریخی در موزه شاهچراغ و تخت جمشید برپاست

دو نمایشگاه تاریخی در موزه شاهچراغ و تخت جمشید برپاست

مدیر موزه ملی ایران درباره نمایشگاه‌های تاریخی که همزمان با سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در حال برگزاری است، توضیح داد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران گفت: همزمان با سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی دو نمایشگاه در شیراز برگزار کردیم. یکی نمایشگاه «جلوه‌های هنر اسلامی به روایت آثار موزه ملی ایران» در موزه شاهچراغ است که ۷۰ اثر از صدر اسلام تا دوره قاجار از محوطه های باستان‌شناسی مثل تخت سلیمان و گرگان و نیشابور و محوطه‌های دیگر مثل مجموعه شیخ صفی‌الدین و مجموعه‌های دیگر در آن به نمایش گذاشته شده است.

وی ادامه داد: تنوع آثار در این نمایشگاه شامل سفال، فلز، شیشه، پارچه، فرش و غیره است و تلاش شده شاهکارهای هنری دوره اسلامی را از صدر اسلام تا قاجار به نمایش بگذاریم. این نمایشگاه از ۱۷ آبان افتتاح شده و به مدت یک ماه در موزه شاهچراغ برقرار است.

نوکنده بیان کرد: نمایشگاه دوم ما نمایشگاه «عیلام سپیده دم تمدن ایران به روایت آثار موزه ملی ایران» است و ۴۰ اثر از دوره عیلام از ۳۳۰۰ تا دوره هخامنشی در این نمایشگاه به نمایش در می‌آید. این آثار از محوطه‌های شناخته شده عیلامی مانند شوش، چغازنبیل، ارجان، جبیجی، ملیان فارس و دیگر محوطه‌ها هستند. هدف موزه ملی در این جشنواره این بوده که نشان دهد شما اگر به تخت جمشید می‌روید که دوره طلایی تاریخ ایران باستان را ببینید، بدانید که این تمدن ریشه در فرهنگی کهن داشته است و هخامنشی‌ها خودشان را وارث شوش می‌دانستند و با آن نسبت برقرار می‌کردند.

وی اظهار کرد: آن دوره عیلام که متاسفانه کمتر شناخته شده و در دانشگاه‌ها درباره‌اش صحبت می‌شود فرهنگی است که ۲۸۰۰ سال بی وقفه در تاریخ فرهنگ ایران جایگاه دارد و دارای آثار شاخص مثل معبد چغازنبیل یکی از شاهکارهایی است که در فهرست میراث جهانی ثبت شده است و همچنین شهر شوش است.

مدیر موزه ملی ایران تاکید کرد: این نمایشگاه به مدت یک ماه در موزه تخت جمشید در معرض دید عموم قرار دارد. از همه کسانی که به تاریخ و فرهنگ ایران علاقه‌مندند دعوت می‌کنم که از این نمایشگاه دیدن کنند و این شاهکارهای هنری دوره عیلام و تاثیرش را در هنر هخامنشی تشخیص دهند.

پست های مرتبط

دستاوردهای ایران‌شناسی از ماراتون عکاسی

«برای اولین بار، 42 عکاس رنج‌های مسیر صعب‌العبور رسیدن به بزرگترین نقش‌برجسته…

7 آذر 1403

مینو خانی: سینما یکی ابزارهای مهم‌ جذب گردشگر است/ بسترسازی برای اکران آثار

مینو خانی پژوهشگر هنر با اشاره به اینکه باید بسترسازی مناسبی برای…

6 آذر 1403

مهتاب ناصری: ما باید حرف اول را در زمینه جشنواره‌های فرهنگی در جهان بزنیم

داور بخش «میراث‌بانان آینده» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی معتقد است که…

6 آذر 1403

دیدگاهتان را بنویسید