احمدرضا درویش برگزاری «جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی» را لازم و ضروری دانست و گفت: ترکیب و ماهیت تشکیل این جشنواره به گونهای است که خود من با هربار حضور در آن نکات جدیدی را آموختم. هدف گذاری این جشنواره به صورتی که در کلیت تنوع اقلیم ایران عزیزمان حرکت میکند محدود به یک مکان نیست و صمیمانه و مردمی بودن آن نیز بیش از هرچیزی چشمنوازی میکرد.
احمدرضا درویش برگزاری «جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی» را لازم و ضروری دانست و گفت: ترکیب و ماهیت تشکیل این جشنواره به گونهای است که خود من با هربار حضور در آن نکات جدیدی را آموختم. هدف گذاری این جشنواره به صورتی که در کلیت تنوع اقلیم ایران عزیزمان حرکت میکند محدود به یک مکان نیست و صمیمانه و مردمی بودن آن نیز بیش از هرچیزی چشمنوازی میکرد.
احمدرضا درویش، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا با اشاره به برگزاری «جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی» گفت: طراحی، ترکیب و تدبیر در خصوص برگزاری چنین جشنوارههایی بیش از هر چیزی اهمیت دارد. آن ایدهای که از ابتدا برای برگزاری این چنین مراسمی طراحی شده بسیار ارزش دارد. همچنین موضوع، هدف و مسیر حرکت آن نیز از قبل مورد ارزیابی قرار گرفته است.
او با بیان این که برای راهبری دائمی چنین جشنواره حتما وجود یک شورای مرکزی اهمیت دارد، افزود: برخورداری این جشنواره از نظریات مختلف و متنوع هدفی است که دستیابی به آن نیز ارزشمند است. بنابراین از همان ابتدا متولیان اصلی «جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی» که از حوزه میراثفرهنگی کشور هستند، تدابیر ویژهای برای به غایت رسیدن این جشنواره اندیشیدهاند.
درویش با اشاره به دعوت جمع کثیری از هنرمندان و فعالان حوزههای مختلف کشور به این جشنواره، ادامه داد: افراد حاضر در این جشنواره امروز مشاورانی هستند که به عنوان یک خانواده برای پاسداری از میراثفرهنگی کشور دور هم جمع شدهاند و حتما تاثیرات مثبت این حضور و هماندیشی را نیز شاهد خواهیم بود.
این کارگردان معروف سینما و تلویزیون همچنین ماهیت برگزاری جشنواره چندرسانهای را یادآور شد و اظهار کرد: ترکیب و ماهیت تشکیل این جشنواره به گونهای است که خود من با هربار حضور در آن نکات جدیدی را آموختم و این موضوع برایم جذاب است. هدفگذاری این جشنواره به صورتی که در کلیت تنوع اقلیم ایران عزیزمان حرکت میکند محدود به یک مکان نیست و دارای یک هدف ملی است و با گام های متکثر از همه استانها عبور میکند و همانند یک قطار از تمامی آیینها، فرهنگها، گذشته تاریخی و میراث ما در همه شاخهها عبور میکند.
او با بیان این که حضور در این جشنواره برای یک فیلمساز خیلی موقعیت خوبی است که از دریچه میراثی هم به مفاهیم نگاه کند، افزود: من از این حضور استقبال میکنم و بسیار خرسندم که مهمترین ویژگی این جشنواره مردمی بودن آن است. این جشنواره از پروتکلهای تکراری برگزاری سایر فستیوالها عبور کرد و مستقیم با مردم و مخاطب ارتباط داشت.
درویش همچنین ادامه داد: ملاقات افراد با یکدیگر مهمترین و شیرین ترین بخش این جشنواره است. ملاقات آثار، مضامین و رشتههای مختلف میراثی چه ملموس و چه ناملموس با یکدیگر نیز جزء با ارزش این فستیوال است. به عبارت دیگر در یک تقاطعی مجموعه نگارگری، موسیقی، سینما، آیینها، تاریخ، صنایعدستی، نمایش و غیره به یکدیگر متصل شدند و این بسیار منحصربهفرد و زیباست و در هیچ جشنواره دیگری تکرار نمیشود.
این فیلمساز معروف سینما و تلویزیون با بیان این که «جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی» همانند جشنوارههایی نظیر فیلم فجر، حقیقت و … یک هدف خاص را دنبال نمیکند و همه رشتههای فرهنگی و هنری را به یکدیگر متصل میکند، گفت: وجود این چنین جشنوارههایی بسیار لازم و ارزشمند است و امیدواریم روز به روز گامهای موثرتر و بزرگتری را بردارد.
او در پایان ادامه داد: در این جشنواره مردم بیش از پیش متوجه می شوند که ایران فقط تهران نیست و رنگینکمانی از آداب، زبان، لباس، آیین، تاریخ و فرهنگ است. این مهم است که بدانیم میراثفرهنگی با مردم تعریف میشود. هر جامعهای بخواهد خاطره و خیال داشته باشد باید میراثفرهنگی غنی خود را پاس بدارد و این مهم در جشنواره ملی چندرسانهای به خوبی مشاهده شد.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبانماه، به دبیری علیرضا تابش از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار میشود.