آخرین اخبار

جزئیات سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی تشریح شد/ تابش: هر گامی به سمت میراث‌فرهنگی گامی‌ به سوی همدلی و وفاق ملی است ثبت نام رایگان مشارکت در بخش داوطلبان و مخاطبان سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی قائم‌مقام دبیر و مدیر اجرایی سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی منصوب شد سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی رسما آغاز شد/ تجلیل از شهدا، گرامیداشت هنرمندان و بزرگان و اهدای جوایز ۴ بخش از جشنواره پاسداشت و حراست از میراث فرهنگی؛ وظیفه هر ایرانی/ سومین جشنواره بین المللی چند رسانه ای میراث فرهنگی گامی در راستای تحقق وفاق ملی «سکوی امید» برگزار شد/ فضایی برای دیده شدن طرح‌های خلاق میراث‌فرهنگی معرفی نامزدهای ۴ بخش جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی پیام سید رضا صالحی امیری به سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی/ معرفی آثار و عناصر فرهنگی عمود خیمه وفاق ملی است
صفحه اصلی > اخبار : محمدحسین سجادی نیری: میراث‌فرهنگی برای جذابیت بیشتر برای نسل Z نیاز به آمیختگی با فضای دیجیتال دارد

محمدحسین سجادی نیری: میراث‌فرهنگی برای جذابیت بیشتر برای نسل Z نیاز به آمیختگی با فضای دیجیتال دارد

داور بخش «میراث دیجیتال» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی معتقد است برای آن که میراث‌فرهنگی برای نسل جدید پذیرفتنی و جذاب شود حتما باید آن را با فضای دیجیتال هنر‌های دیجیتال ترکیب کرد.

محمدحسین سجادی نیری داور بخش «میراث دیجیتال» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار پیوست درباره اهمیت برگزاری جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی گفت: موضوع میراث‌فرهنگی و اساسا موضوع فرهنگ در تقاطع با مسائل مختلف می‌تواند بروز و ظهوری پیدا کند که هم مردم‌فهم شود و هم تسری بیشتری در زندگی پیدا کند. فرهنگ از آن مسائلی است که تلاقی‌اش با موضوعات مختلف هم جذابیت ایجاد می‌کند، هم مردم‌فهم می‌شود و هم قدرت نفوذش بالا می‌رود.

وی افزود: ضرورت چنین رویداد‌هایی برای توجه بیشتر به حوزه فرهنگ است و تلاقی دادن فرهنگ با موضوعاتی که معمولا می‌تواند موضوع چنین جشنواره‌هایی باشد، می‌تواند امکان ظهور و بروز فرهنگ را در عرصه‌های فناوری و هنر‌های دیجیتال به معرض نمایش بگذارد.

این فعال عرصه فناوری درباره اینکه این جشنواره چطور می‌تواند ارزش‌های میراث فرهنگی را به نسل جدید منتقل کند و چه نقشی در انتقال ارزش‌های میراث فرهنگی دارد، بیان کرد: نسل جدید که بعضا از آن به عنوان نسل زد یا زد جنریشن هم یاد می‌شود، نسلی است که به نظر می‌رسد شاید کم حوصله‌تر است و اساسا در فضای مجازی متولد شده است. ما وقتی می‌خواهیم از میراث‌فرهنگی صحبت کنیم و می‌خواهیم این میراث‌فرهنگی برای این نسل پذیرفتنی و جذاب باشد و به آن اقبال نشان دهد، حتما باید ممزوج به فضای دیجیتال و مجازی و هنر‌های دیجیتال باشد. من این جشنواره را فرصت جدی می‌دانم برای آشنایی نسل جدید و جوان‌تر با میراث‌فرهنگی ما که ممزوج به فضای مجازی و هنر‌های دیجیتال شده است.

وی درباره برگزاری بین‌المللی‌تر و گسترده‌تر این جشنواره و تاثیرش اذعان کرد: متاسفانه در حوزه فرهنگ، میراث‌فرهنگی، زیبایی‌های گردشگری و اساسا شناساندن ایران به دنیا ضعیف عمل کرده‌ایم. من به دنبال عارضه‌یابی یا آسیب‌شناسی این موضوع نیستم، این خودش یک بحث طولانی است ولی برگزاری چنین جشنواره‌هایی با رویکرد بین‌المللی کمک می‌کند که جذابیت‌های فرهنگ ایران بین‌المللی شود و مجموعه‌ها و کشور‌های دیگر و مخاطبین بین‌المللی، آن‌ها را بشناسند. شخصا به دنبال بین‌المللی کردن فرهنگمان به معنی اینکه این فرهنگ تحت تاثیر فضای بین‌المللی باشد، نیستم و اتفاقا معتقدم که فرهنگ ما اصالتی دارد که باعث جذب مخاطبان در سراسر دنیا می‌شود.

سجادی نیری ادامه داد: این روز‌ها می‌بینیم که از شعر فارسی به دلیل زیبایی شیوایی و جذابیت و حلاوت زبان فارسی در دانشگاه‌های سراسر دنیا، در گفت‌گو‌ها و در جاهای مختلف خوانده می‌شود. این‌ها بخش‌هایی از شناخت فرهنگ ایران است و شاید بخش اولیه و یک شروع اولیه در زمینه شناخت نسبت به فرهنگ ایران باشد. هرچقدر بتوانیم این فرهنگ غنی ایران را با چنین رویکرد‌های بین‌المللی به جهان بشناسانیم، بیشتر از قبل مخاطب خواهیم داشت و بیش از قبل به زیبایی این فرهنگ اهمیت داده و تایید خواهد شد.

وی تصریح کرد: اصولا ما در فعالیت‌های بین‌المللی ضعیف هستیم، تمرین کم داریم و عدم تعامل با دنیا هم مزید بر علت بوده و هرچقدر بهتر تعامل با دنیا و رویکرد بین‌المللی و جذب مخاطب از سراسر دنیا را تجربه و تمرین کنیم، به غنای جشنواره کمک خواهد کرد.

داور بخش «میراث دیجیتال» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در پایان گفت: نکته بعدی هم این است که فکر می‌کنم هنوز آنطور که باید و لااقل در بعضی از بخش‌هایی که من با آن‌ها سر و کار داشتم، مثل همین حوزه میراث دیجیتال، شاید به دلیل‌ عدم اطلاع‌رسانی یا نشنیدن آوای این جشنواره در محافل مختلف، برخی از آثاری که به دست ما رسیده است، کیفیت لازم را ندارد. مطمئنم در این کشور آثار کامل‌تر و فاخر‌تر وجود دارد و امیدوارم بتوانیم در دوره‌های بعدی آثار جامع‌تر و فاخر‌تری را در جشنواره داشته باشیم و مورد داوری قرار دهیم.

سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبان‌ماه، به دبیری علیرضا تابش از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار می‌شود.

پست های مرتبط

سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی رسما آغاز شد/ تجلیل از شهدا، گرامیداشت هنرمندان و بزرگان و اهدای جوایز ۴ بخش از جشنواره

سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با تجلیل از شهدای استان فارس، گرامیداشت…

15 آبان 1403

«سکوی امید» برگزار شد/ فضایی برای دیده شدن طرح‌های خلاق میراث‌فرهنگی

در اولین روز از سومین دوره جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، رویداد «سکوی…

15 آبان 1403

دیدگاهتان را بنویسید