صفحه اصلی > اخبار : علیرضا تابش:میراث فرهنگی جوهره منحصر به فرد تمدنی است

علیرضا تابش:میراث فرهنگی جوهره منحصر به فرد تمدنی است

دبیر دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی با تاکید بر حفاظت از میراث تمدنی برای نسل آینده گفت: میراث فرهنگی جوهره منحصر به فرد تمدنی است که ثمره سال ها تجربه زیست نسل های پی در پی و حاصل زیست جغرافیایی هر قوم و ملتی بشمار می آید.

جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی از ۸ تا ۱۰ آذرماه در قزوین برگزار شد؛ این جشنواره در راستای جلب توجه افکار عمومی به میراث تمدنیِ ملموس و ناملموس برپا شد و می توان گفت ماموریت آن عمومی‌ کردن میراث فرهنگی در میان مردم با استفاده از ابزار رسانه ای مختلف بود؛ در واقع سیاست گذاران عرصه میراث از این طریق به دنبال توجه دادن جامعه به حفظ، نگهداری و پاسداشت میراث فرهنگی بودند؛ رویه ای که در سالیان اخیر مغفول مانده بود و از طریق این رویداد دوباره مطرح شد.

«علیرضا تابش»، دبیر دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگیدر پاسخ به این سئوال که چگونه می شود از طریق مدیا های مختلف میراث تمدنی منحصر به فرد ایران را بازشناسی کرد؟ گفت: واقعیت این است که در روزگاری که ما در آن زندگی می کنیم تجربه ای نو و تازه پیش روی بشریت قرار گرفته و این حجم از توانایی در تعامل جهانی و گذار از مرزهای هویتی در تاریخ سابقه نداشته است؛ درباره دنیای بی مرز امروز صحبت می کنم ما در شرایطی هستیم که فرهنگ ها و تمدن ها و نوشته های تاریخی تمام قامت کنار هم می ایستند و این سلایق نو به یمن رسانه های نو، فناوری های نو ظهور و رواج  در میان نسل جدید و نسل یکی دو دهه اخیر یک مجموعه مفاهیم جدید می سازند.

وی با اشاره به تغییر مفهوم قدرت در عصر حاضر توضیح داد: گروه های افراطی همانند داعش با تخریب میراث تمدنی کشورهای اسلامی مفهوم قدرت را تغییر دادند و این گروه این تخریب را نشانه قدرت خود می گذارند، بنابراین ما در جهانی زندگی می کنیم که مفاهیم قدیمی مثل قدرت به نوعی معنای دوباره پیدا می کند.

دبیر دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی تصریح کرد: در شرایط فعلی و سلطه قدرت نرم بر مناسبات جهانی می توان دید میزان آگاهی جامعه و خردورزی  و  خود اتکایی به وجه درون زای تمدن و زایش مفاهیم مبتنی بر میراث فرهنگی به یک ملت قدرت و امکان عرضه اندام  در مناسبات جهانی را می دهد.

علیرضا تابش اظهار کرد: جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی وجه نرم قدرت میراث فرهنگی را نشان داد و از این زاویه است که می شود گفت میراث فرهنگی جوهره منحصر به فرد تمدنی است که ثمره سال ها تجربه زیست نسل های پی در پی و حاصل زیست جغرافیایی هر قوم و ملتی بشمار می آید.

وی در پاسخ به این سئوال چرا باید در مقابل دست درازی دیگر کشورها به میراث تمدنی ایران حفاظت صورت بگیرد، گفت:  در عصر امروز میراث فرهنگی اهمیت راهبردی پیدا کرده و قدرت های جهانی با صرف هزینه های هنگفت در عرصه جهانی به خصوص در حوزه کودک و نوجوان می خواهند اصالت خود را بازنمایی کنند، این در حالی است که بخشی از کشورهای منطقه ما که این دیرینگی را ندارد به دنبال خلق هویت مصنوعی هستند و نتیجه می گیریم ملت ها یکی از ابزارهایی که می توانند به آن دست پیدا کنند، میراث هویتی است که در میراث فرهنگی تجلی پیدا می کند.

علیرضا تابش خاطر نشان کرد: در جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی در  بخش های کتاب،  هنرهای رایانه ای ترکیبی ، هنرهای نمایشی، رادیو و تلویزیون و سینما جوهره های این آثار متنوع را در آثار اهالی اندیشه می بینیم و به نظرم باید در طول سال این آثار میراثی را در برنامه ها و پلتفرم های مختلف در مجموعه های تاریخی نمایش دهیم و مخاطبان مراکز تاریخی از آشنایی با این آثار لذت ببرند.

دبیر دومین جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی  با اشاره به اهمیت چند وجهی بودن این جشنواره اظهار کرد: شعار جشنواره امسال «میراث در آینه» بود، در این رویداد ما  نباید به یک رشته هنری و آثار هنری محدود اکتفا کنیم؛ دنیای امروز دنیای رسانه های به هم پیوسته و چند رسانه ای است؛ ما تلاش کردیم با در کنار هم نشاندن فعالان میراث  چند رسانه ای و هنری زمینه را برای گفت و گوهای بینا رشته ای فراهم کنیم و این قدم کوچک و تاثیرگذار را آغاز کردیم و تاثیر آن را در جامعه و شهر قزوین و میراث فرهنگی می توان در ایام جشنواره دید امیدوارم جایگاه فرهنگ و هنر کشورها در فضای رسانه ای دنیا تصحیح شود و به جایگاه اصلی خود نزدیک شود.

علی رضا تابش با اشاره به نقش نهادهای تاثیر گذار در امر فرهنگ سازی برای حفظ میراث تمدنی گفت: برای بازشناسی میراث فرهنگی نقش آموزش و پرورش رسانه ملی بسیار پر اهمیت است؛ ما نسل نویی را داریم که نیازمند بازشناسی این میراث  تمدنی هستند؛ میراث  تمدنی ملموس و ناملموس همانند گنجی است که باید از آن محافظت کنیم و درخشان تر از آنچه که به دست ما پدران و مادران رسید این امانت را به شکل درست به نسل آینده  برسانیم نهادینه شدن فرهنگ حفاظت و میراث فرهنگی نیازمند کار رسانه ای است.

وی تاکید کرد: میراث فرهنگی حاصل زیست چندین هزار ساله مردم ماست و باید به شکلی از آن حفاظت کرد که هزاران سال پس از ما قابل اتکا مردم و پشتیبان ایران عزیز باشد و برای تحقق این هدف نیازمند عزم ملی در آموزش و پرورش، صدا و سیما، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، رسانه های محلی دانشگاه و حوزه است و اینها می توانند به حفظ و حراست میراث فرهنگی کمک کنند؛ ما در این جشنواره کوشش کردیم اهمیت میراث فرهنگی را به جامعه یادآور شویم . منبع: شبستان

پست های مرتبط

معرفی داوران و آثار منتخب بخش «رادیو» جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی

داوران و آثار پذیرفته شده بخش «رادیو» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی…

8 آبان 1403

علیرضا دباغ: فرهنگسازی درباره میراث ناملموس الزامی است/ راهیابی ۸۰ اثر به جشنواره

مدیر بخش رادیو جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با اشاره به اهمیت جشنواره ها…

8 آبان 1403

فراخوان پویش بزرگ موزه‌گردی در استان فارس از ۱۲ تا ۱۸ آبان

دبیرخانه سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی اعلام کرد: با موافقت قائم‌مقام وزیر…

8 آبان 1403

دیدگاهتان را بنویسید