داور بخش «فیلم تئاتر» سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی معتقد است، شرایطی فراهم شود که این جشنواره فقط مختص جامعه و مخاطبین کشور ما نباشد، بلکه از کشورهای دیگر هم دعوت شوند تا با آثار فرهنگی ما مواجه شوند.
رویا میرعلمی داور بخش «فیلم تئاتر» سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در گفتوگو با خبرنگار صبا درباره ضرورت برگزاری این جشنواره گفت: ضرورت برگزاری این جشنواره در حفظ به یاد ماندنیها و به جا ماندنیهاست؛ چیزهایی که از گذشته به جا مانده و چیزهایی که قرار است به یاد ما و بچههای ما بماند.
وی درباره انتقال ارزشهای میراثفرهنگی به نسل جدید از طریق این جشنواره بیان کرد: یک بخشی هست که هنر موزهای است و از گذشتگان ما تا به امروز به ارث رسیده است و آن را باید به همان شکلی که وجود دارد، اجرا کرد و به تماشاچی و مخاطب امروز نشان داد. یک طور دیگری هم میشود این مفاهیم را با یک رویکرد جدید احیا کرد، به گونهای که با جامعه و مخاطب جدید و نگاهها و نسل جدید ارتباط برقرار کند.
میرعلمی درباره بینالمللی شدن و تاثیر این جشنواره بر حوزه گردشگری گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود که این جشنواره فقط مختص جامعه و مخاطبین کشور ما نباشد، بلکه از کشورهای دیگر هم دعوت شوند تا با آثار فرهنگی ما مواجه شوند. این آثار فرهنگی اشکال مختلف دارد مثل تئاتر، صنایعدستی ادبیات، شعر و… و مخاطبانی را که خارج از این مملکت هستند با اینها مواجه کنیم و ارتباط بیشتری بگیریم و جشنواره را به شکل بینالمللی برگزار کنیم که من فکر میکنم این موضوع زمان و انرژی بیشتری را میطلبد و نیازمند یک زمینهسازی فرهنگی است و حمایتهای دولتی بسیار زیادی نیاز دارد.
وی درباره راهکاری برای افزایش ارتباط مردم با میراثفرهنگی بیان کرد: همیشه فکر میکنم که یک شکلی باید به وجود بیاید برای اینکه وقتی ما میخواهیم اثری را به مخاطب عام ارائه دهیم، مخاطب عام جذب آن اثر شود. همیشه این در ذهنم هست که اشکال کارناوالی شادیآور و امیدبخش باید در آن سطحی که جشنواره اجرا میشود، وجود داشته باشد.
این بازیگر بیان کرد: من خیلی معتقدم که آدمها باید شاد باشند و امید داشته باشند که هرچیزی که قرار است خوراکشان باشد، بپذیرند. اول از همه باید یک روحیه شاد داشته باشند. در ناامیدی و یأس خیلی از افراد به دنبال این چیزها نمیآیند.
وی تاکید کرد: انتظار من این است که جشنواره فقط به چند روز برگزاری محدود نشود. خروجی این جشنواره قرار است چه باشد؟ آقای دکتر صادقی حرف قشنگی زدند و گفتند که ما با این جشنواره میخواهیم یک آشتی ملی به وجود بیاوریم.
داور بخش «فیلم تئاتر» سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی ادامه داد: آشتی ملی در صورتی به وجود میآید که تداوم وجود داشته باشد، این حرکت مداوم باشد و فقط به یک هفته در یک شهری از ایران محدود نشود. ما خروجی میخواهیم و خروجی این جشنواره باید چیزی باشد که منجر شود به یک اتفاقی که مخاطب انتظار داشته باشد. هر روز یک اتفاق جدیدی بیفتد و خودش را هم دخیل کند و در این اتفاق سهیم باشد. هنرمند با مخاطب گره بخورد. مخاطب عام و مخاطب خاص دست به دست هم بدهند و به چهار روز اجرای جشنواره محدود نشود.