صفحه اصلی > اخبار : ایران ما، میراث ما

ایران ما، میراث ما

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی به بلوغ جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در سومین دوره برگزاری اشاره کرده و به تشریخ بخش‌های مختلف این جشنواره پرداخته است.

در یادداشت علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در باره برگزاری سومین جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی آمده است: «جشنواره تولیدات چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی در سومین سال برگزاری به بلوغ رسید و به یک رخداد بین‌المللی تبدیل شد. هم میهمانان و هم آثاری را از کشورهای مختلف داشت.

۴۵۰۰ اثر به دبیرخانه سوم رسید، ۹۰ نفر از داوران که از سرآمدان و برجستگان هر حوزه‌ای بودند به مدت ۲۰ روز آثار را مورد ارزیابی و داوری قرار دادند و بهترین‌ها را برگزیدند.

استانداری فارس میزبان جشنواره سوم بود. شهر شیراز که قطب دین، علم، فرهنگ، حماسه، شور، تاریخ و تمدن است، (۱۵۰۰ شهید دوران انقلاب، جنگ تحمیلی و مقاومت بیانگر حماسه و غرور مردم استان فارس است) میزبان جشنواره از ۱۵ تا ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳ بود. استان فارس دارای بیش از ۳۰۰۰ اثر ثبت شده تاریخی است. تخت جمشید، پاسارگاد، محور ساسانی از جمله آثار ثبت جهانی است که بر تارک فهرست جهانی یونسکو می‌درخشند. حافظ و سعدی در قله بلند آسمان شعر، زبان فارسی در شیراز است.

هنرمندان برجسته کشور که میهمان جشنواره بودند، کارگاه ملی آموزش و انتقال تجربه را برای دیگران ارائه کردند که با اقبال گسترده مواجه شد. در ایام جشنواره بیش از ۲۵ نشست، کارگاه، بزرگداشت و بیش از ۱۰۰ اکران فیلم، اجرای نمایش و برگزاری نمایشگاه و برنامه‌های میدانی با حضور مردم در نقاط مختلف شهر شیراز با حضور هنرمندان برجسته از سراسر کشور برگزار شد.

نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان و میراث‌بان آینده در برنامه‌های جشنواره حضور داشتند.  همچنین با رایگان شدن موزه‌ها در این ایام خیل عظیم مردم و دانشجویان و دانش‌آموزان از بناها و محوطه‌ها و موزه‌های هنرهای استان فارس بازدید داشتند.

در کنار تقدیر از برندگان آثار و هنرمندان جمعی از مفاخر و مشاهیر استان فارس مورد تکریم قرار گرفتند: خانواده شهید محراب آیت ا… دستغیب نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز در زمان امام خمینی (ره)، شهید عباس دوران؛ خلبان شجاع و پر افتخار کشور که در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید، شهید اسکندری و شهیده معصومه کرباسی و دکتر حیدری همسر ایشان که در لبنان در جنایات رژیم غاصب به شهادت رسیدند.

پروفسور ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران و دکتر سکندر امان‌الهی بهاروند استاد برجسته دانشگاه شیراز و بالاخره استاد عبدالعلی دستغیب؛ نویسنده و مترجم معروف ایران. همچنین از مقام استاد انجوی شیرازی که نقش مهمی در حفظ و گسترش فرهنگ عامه در کشور داشت و شاگرد برجسته زنده یاد احمد وکیلیان رحمت خدا بر آنان باد.

از همه همکاران پرتلاشم که ما را در برگزاری جشنواره سوم یار و مددکار بوده‌اند تشکر می‌کنم. به ویژه از دکتر علیرضا تابش دبیر جشنواره و همکاران او و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و همکاران پرتلاش ایشان. استاندار فارس و نهادهای مختلف سنگ تمام گذاشتند. خدای بزرگ به همه آنان اجر و پاداش دهد.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی در یادداشتی دیگر، درباره چرایی، ضرورت و دستاوردهای برگزاری جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی آمده است:

۱. برگزاری جشنواره بیانگر « ثبات و امنیت در ایران » است. دشمنان ما تصویر نادرستی از ایران هراسی در جهان براه انداخته‌اند تا مانع آمد و شد توریسم و گردشگران باشند. در جشنواره سوم «بعد بین‌الملل» جشنواره و حضور جمعی از مسئولان کشورهای دیگر و ارائه آثار آنان به جشنواره باطل‌السحر این ادعای غلط دشمنان است.

۲. بزرگترین دورهمی هنرمندان است.

کدام رخداد می‌تواند هنرمندان دست اول کشور را در یک مکان دورهم جمع کند. مردم و هنرمندان بدون واسطه و مستقیم با هم ملاقات می‌کنند. شادی و نشاط انفتاح فضای فرهنگی، اجتماعی انسجام ملی و افزایش اتحاد میان اقوام، همه در سایه برگزاری جشنواره تحقق یافته است.

۳. جشنواره موجب رونق کسب و کار، افزایش اشتغال، گسترش گردشگری و بالا رفتن سهم اقتصاد کشور و استان می‌شود. از هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها، آژانس‌های مسافرتی، خطوط هوایی، حمل و نقل ریلی، گردش مالی بازار و خرید… از دستاوردهای مهم برگزاری جشنواره است.

۴. موجب افزایش سواد میراثی می‌شود. این همه آثار که در حوزه فیلم، موسیقی، شعر، پویانمایی (انیمیشن) سینما، تئاتر، رادیو، تلویزیون، پادکست، فضای مجازی، عکس و … برای جشنواره تولید و به میدان رقابت ارسال می‌شود. اولا نوعی اولویت بخشی را به هنرمندان می‌دهد، ثانیا تمرکز تولیدات بر حوزه میراث صورت می‌گیرد و حضور اصحاب رسانه و مطبوعات که در تنویر افکار عمومی، آگاهی‌بخشی، اطلاع‌رسانی و افزایش دانش عمومی جامعه نقش دارند موجب می‌شود که مردم بهتر و بیشتر به مواریث تاریخی و تمدنی  فرهنگی کشور آشنا شوند.

۵. جشنواره به رقابت سالم و سازنده و استانداردسازی تولیدات کمک می‌کند.

در جشنواره است که آثار امکان رقابت سالم و سازنده را پیدا می‌کند. هنرمندان کمتر دیده شده بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. اختصاص «جایزه شیراز» به‌عنوان بخش میزبان تولیدات زیادی را به این حوزه سوق می‌دهد. افزون بر این جشنواره موجب می‌شود که شاخصه‌ها و معیارهای اثر تراز و استاندارد برجسته شود و برای آینده ه مبنا قرار گیرد.

۶. آشنایی گسترده با استان میزبان از دیگر دستاوردهای جشنواره است.

استان میزبان حداقل به مدت یک سال در افکار عمومی بر سر زبان‌ها می‌افتد. هنرمندانی که به استان می‌آیند با آشنایی بهتر از داشته‌های فرهنگی و تاریخی آن در بازگشت به سفیران و مبلغان آن استان تبدیل می‌شوند. هنرمندان استانی فرصتی می‌یابند که آثار خود را عرضه کنند و با هنرمندان برجسته کشوری در کارگاه انتقال تجربه شرکت کنند.

جشنواره‌ها فرصتی برای ترویج فرهنگ، هنر، ادبیات، زبان، تاریخ، تمدن، صنعت، توسعه گردشگری، رونق اقتصادی، آشنایی ملل، رونق کسب و کارها است. آن را به مثابه سرمایه‌گذاری ببینیم. در فرانسه سالانه بیش از ۲۰۰۰ جشنواره برگزار می‌شود که بزرگترین فرصت برای معرفی فرهنگ و هنر و کسب بالاترین درآمد گردشگری در جهان است.

پست های مرتبط

دستاوردهای ایران‌شناسی از ماراتون عکاسی

«برای اولین بار، 42 عکاس رنج‌های مسیر صعب‌العبور رسیدن به بزرگترین نقش‌برجسته…

7 آذر 1403

مینو خانی: سینما یکی ابزارهای مهم‌ جذب گردشگر است/ بسترسازی برای اکران آثار

مینو خانی پژوهشگر هنر با اشاره به اینکه باید بسترسازی مناسبی برای…

6 آذر 1403

مهتاب ناصری: ما باید حرف اول را در زمینه جشنواره‌های فرهنگی در جهان بزنیم

داور بخش «میراث‌بانان آینده» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی معتقد است که…

6 آذر 1403

دیدگاهتان را بنویسید