صفحه اصلی > اخبار : افتتاح بازار هنر شیراز در سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی/ صالحی امیری: با حمایت از صنایع‌دستی، شیراز می‌تواند مرکز فرهنگی ایران باشد

افتتاح بازار هنر شیراز در سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی/ صالحی امیری: با حمایت از صنایع‌دستی، شیراز می‌تواند مرکز فرهنگی ایران باشد

همزمان با سومین دوره جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی بازارچه هنر شیراز با حضور وزیر میراث فرهنگی افتتاح شد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره، همزمان با سومین دوره جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی آیین افتتاح بازارچه هنر شیراز با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی دارابی معاون میراث فرهنگی و قائم مقام وزیر و محمدحسن اسدی شهردار شیراز و علی همتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران عصر امروز ۱۷ آبان‌ماه برگزار شد.

در این بازارچه غرفه‌های متفاوتی از صنایع‌دستی شهرهای کاشان، دزفول، اصفهان، میبد، لاله جین، مشهد و… ارائه شد.

در ابتدای این برنامه علی همتی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران با تبریک این رویداد، بیان کرد: خیرمقدم عرض می‌کنم به هنرمندان، صنعتگران و فعالین حوزه صنایع دستی، همچنین به مقام عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و استاندار محترم، شهردار و عزیزانی که از شهر شیراز در این جمع حضور دارند.

وی ادامه داد: شیراز در سال ۹۸ به عنوان شهر جهانی صنایع دستی به جهانیان معرفی شد. با توجه به پیوست ناگسستنی که بین حوزه گردشگری و توسعه صنایع دستی وجود دارد و همچنین ضرورت توسعه متقارن هر بخش، این موضوع را در دستور کار فعالیت‌های شرکت قرار دادیم و تصمیم گرفتیم که برای اولین بار در شرکت توسعه گردشگری دست به یک اقدام بزرگ بزنیم. امروز شاهد حاصل ۱۸ ماه تلاش شبانه‌روزی همکاران در شرکت توسعه گردشگری ایران و استان فارس هستیم که با مشارکت و همکاری شهرداری شیراز و به ویژه شهرداری منطقه ۸ به‌ویژه جناب آقای اسدی، شهردار فهیم و فرهنگ‌دوست شیراز انجام شده است.

همتی با اشاره به گشایش این بازار توضیح داد: در این بازار، فعالیت‌هایی از آموزش و ترویج تا تولید، تجاری‌سازی صنایع دستی و حتی صادرات این حوزه دنبال خواهد شد. هدف ما این است که این بازار به عنوان پاتوقی برای اهل فرهنگ و هنر معرفی شود. امیدواریم که بتوانیم رویدادها و فعالیت‌های متنوع در زمینه آموزش، ترویج و تجاری‌سازی مرتبط با صنایع دستی را در این مکان با هدایت‌ها و راهنمایی‌های شما و فعالین این حوزه رقم بزنیم.

محمد حسن اسدی شهردار شیراز در این آیین با تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار بیان کرد: بازار هنر شیراز، از سال ۱۳۹۳ در این مکان با تجمیع چندین پلاک تاریخی و فرهنگی با متراژ ۲۰۰۰ مترمربع و ۵۳۰۰ متر زیربنا در سه طبقه به وجود آمد. تامین مالی این پروژه از محل انتشار اوراق مشارکت انجام شد و از روز اول، نام آن را بازار هنر گذاشتیم.

وی ادامه داد: امروز که در آیین افتتاح این مجموعه هستیم، از حضور صنعتگران و هنرمندان از شهرهای مختلف مانند اصفهان، ایلام، زنجان و دیگر نقاط کشور بسیار خوشحالیم. آن‌ها نه تنها صنعت و هنر خود را به نمایش گذاشته‌اند بلکه به نوعی به رخ کشیده‌اند، زیرا صنایع دستی چیزی نیست که صرفاً ساخته شود، بلکه سالیان سال و نسل به نسل منتقل شده است.

اسدی با اشاره به آثاری که در که بازارچه هنر به نمایش گذاشته شده است، بیان کرد: در این نمایشگاه، با شوق و ذوق هنرمندانی روبه‌رو شدم که آثار تاریخی از گذشته‌های دور را به نمایش گذاشته‌اند، مانند غرفه منوره آباده، که آثاری مربوط به ۱۸۰ سال پیش را ارائه داده بودند. این تلاش جای تقدیر و تشکر دارد. امیدوارم شهر شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و بنده به عنوان دبیر این شهر جهانی بتوانیم به مسئولیت خود عمل کنیم.

شهردار شیراز با اشاره به برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی نیز عنوان کرد: در چهار هفته گذشته، این دومین‌ باری است که افتخار خدمت به جناب آقای صالحی‌امیری را داشته‌ایم. ایشان با حضور خود به این جشنواره قوت قلبی به ما داده‌اند.

وی همچنین به موضوع ثبت جهانی مجموعه زندیه اشاره کرد و افزود: آنچه در دل همه ما شیرازی‌ها و فارس‌هاست، ثبت جهانی مجموعه زندیه است. جناب آقای وزیر چندین بار تاکید کردند که این موضوع را پیگیری کنیم. مقدمات این کار فراهم شده و امیدواریم این اتفاق مهم در کلان‌شهر شیراز به سرانجام برسد.

در پایان مراسم سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جمع خبرنگاران گفت: آنچه امروز در بازار هنر شیراز می‌بینیم، جلوه‌ای از خلاقیت و زیبایی‌شناسی معماری و فرهنگ ایرانی است. کار بسیار زیبایی با همت شهرداری شیراز و همکاری شرکت توسعه گردشگری انجام شده است. صنعت گردشگری و صنایع دستی در ایران ظرفیت بسیار بزرگی دارد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار نفر در ۳۱ استان کشور به تولید صنایع‌دستی مشغول هستند. خلاقیت‌های دست زنان و مردان ایرانی، از گیلان تا بلوچستان، انسان را مجذوب خود می‌کند. در اینجا، ۶۳ غرفه از استان‌های مختلف به نمایش گذاشته شده‌اند؛ هرکدام از دیگری زیباتر، از سفال لالجین گرفته تا کارهای زیبای میبد و آثار آباده و خاتم‌کاری شیراز.

وی افزود: ما در برنامه هفتم توسعه، موظف به ایجاد صد هزار شغل در سال هستیم؛ به این معنا که تا پایان برنامه، تعداد شاغلان صنایع دستی باید از ۵۰۰ هزار به یک میلیون نفر برسد. امروز صبح، جلسه‌ای سه‌ساعته با ۵۰ تن از مسئولین صنوف مختلف صنایع دستی سراسر کشور داشتم و مسائل و مشکلاتشان را از نزدیک شنیدم و یادداشت کردم. سه مسئله اصلی وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ دهیم: مسئله اول، امنیت شغلی و بیمه است؛ مسئله دوم، تسهیلاتی که باید به این فعالان داده شود تا بتوانند شغلشان را گسترش دهند. صنایع دستی یک شغل کم‌هزینه است و هر شغل را می‌توان با ۳۰ میلیون تومان ایجاد کرد. مسئله سوم، بحث بازاریابی است، چه داخلی و چه خارجی. باید ذائقه جامعه را به سمت صنایع دستی سوق دهیم و موانع صادرات را رفع کنیم. من نسبت به آینده صنایع دستی ایران بسیار امیدوارم.

وزیر میراث‌فرهنگی در پایان عنوان کرد: در استان فارس، که تجمیع همه زیبایی‌های یک ملت است، بیش از ۳هزار اثر میراثی و بیش از ۴۰۰ مجموعه صنایع دستی وجود دارد که موجب اشتغال حدود ۲۲هزار نفر در این حوزه شده است. خوشبختانه استاندار فرهیخته‌ای در این استان داریم که با انگیزه‌ای جدی پیگیر مسائل هستند. شهردار شیراز نیز فردی فرهنگی است و من شخصاً معتقدم که شیراز و استان فارس می‌توانند سکوی توسعه ایران باشند. مطمئن باشید، با تمرکز بر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شیراز و استان فارس می‌توانند ایران را به سوی توسعه هدایت کنند.

پست های مرتبط

دست‌اندرکاران سومین جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی تقدیر شدند/ پخش آثار جشنواره میراث‌فرهنگی در خانه هنرمندان تهران

مراسم تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، عصر…

28 آبان 1403

یادداشت/ درس‌ها و دستاوردهای یک جشنواره میهنی

علیرضا تابش دبیر سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ‏ای میراث فرهنگی –…

28 آبان 1403

آموزش میراث‌فرهنگی به نسل آینده؛ آنچه در کارگاه‌های «میراث‌بانان آینده» گذشت

یاس فرهومند – بخش «میراث‌بانان آینده» در سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی…

27 آبان 1403

دیدگاهتان را بنویسید