صفحه اصلی > اخبار : علیرضا تابش: نمایش‌های ایرانی بخش مهمی از میراث ناملموس فرهنگی کشور هستند

علیرضا تابش: نمایش‌های ایرانی بخش مهمی از میراث ناملموس فرهنگی کشور هستند

علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره بین‌المللی میراث فرهنگی رویکرد این جشنواره را توجه به قالب‌های متنوع نمایشی که از میراث ناملموس فرهنگی کشور است، عنوان کرد.

علیرضا تابش دبیر سومین جشنواره بین‌المللی میراث فرهنگی درباره اهمیت بخش نمایش در این رویداد به خبرنگار ایران تئاتر گفت.

او بیان کرد: این دومین سالی است که بخش هنرهای نمایشی با استقبال هنرمندان در بخش‌های چهارگانه نمایشنامه، فیلم‌تئاتر، تئاتر عمارت و واقعه‌خوانی مواجه شده است.

این مدیر هنری افزود: اساسا رویکرد این جشنواره توجه به قالب‌های متنوع نمایشی است. تئاترهای ایرانی ثبت ملی شده در این رویداد در فضاهای تاریخی و با سبک متفاوت‌تری نسبت به سایر جشنواره‌ها به نمایش درمی‌آیند. این جشنواره در بناهای تاریخی و بین مردم برگزار می‌شود که اتفاق خاصی است.

او ادامه داد: ما بخش کارگاه‌های نمایشی و نشست‌های تخصصی در حوزه انتقال تجربه را با حضور کارشناسان این عرصه خواهیم داشت. برای اولین بار فیلم‌تئاترهای ارزشمندی را در پردیس هنرشهر آفتاب اکران خواهیم کرد.

تابش بیان کرد: حافظ شاعر ملی ما و یک میراث بشری است. برای همه جهانیان حائز اهمیت در عرصه ادب پارسی و عرفان به شمار می‌آید و مکان دفن این شاعر پرآوازه زیارتگاه بسیاری از علاقه‌مندان اوست و ما شاهد اجراهای واقعه‌خوانی در دو نوبت صبح و عصر در این مکان هستیم. هر اثر دو بار و در زمان‌های متنوع اجرا می‌شود.

دبیر جشنواره گفت: نمایش ایرانی در حافظیه شیراز یکی از جلوه‌های ناب و متفاوت این جشنواره خواهد بود که در حضور هیات داوران مورد داوری قرار می‌گیرند.

تابش ادامه داد: بخش تئاتر عمارت نیز در بافت تاریخی زندیه در جلوخوان حمام وکیل و دیدار ارگ کریمخانی اجرا می‌شود.

او با اشاره به بخش کودک و نوجوان افزود: این بخش مرتبط با میراث‌بانان آینده است که ما شاهد حضور هنرمندان خردسال، کودک و نوجوان با همکاری آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستیم که به هنر نقالی می‌پردازند.

این مدیر هنری حضور هنرمندان شناخته شده به عنوان داور و مدرس را اعتبار جشنواره میراث فرهنگی دانست.

تابش اظهار کرد: تقریبا در جای جای بخش تاریخی و مجموعه‌های فرهنگی شیراز برنامه‌های متنوعی خواهیم داشت و مردم می‌توانند به صورت رایگان از موزه‌ها و بناهای تاریخی شیراز که تحت پوشش وزارت فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند؛ بازدید کنند و از داستان‌هایی که در اطراف این میراث ناملموس هست با تامل به فرهنگ و تاریخ ایران‌زمین بهره ببرند.

او درباره برگزاری بخش بین‌الملل بیان کرد: این بخش به صورت محدود و غیررقابتی در ۲ حوزه فیلم مستند و فیلم کوتاه برگزار شده است‌. امیدوارم با توسعه این بخش و استمرار آن شاهد حضور بخش تئاتر و هنرمندان دیگر کشورها در کنار هنرمندان کشورمان باشیم.

تابش افزود: اساسا نمایش‌های ایرانی و آیین‌های دیرپای سرزمین ما جزو مهمی از میراث ناملموس کشور هستند که بخشی ثبت ملی و بخشی ثبت جهانی شده‌اند. و نسل به نسل به ما منتقل شده و نشان‌دهنده بخش مهمی از هویت ملی و ثروت فرهنگی کشور عزیز ما به شمار می‌آید. کشور ما از حیث وجود میراث ناملموس یکی از غنی‌ترین کشورهاست و بخشی از این هنرها نمایشی است که نسل به نسل منتقل و حفظ شده است. این رویداد کمک می‌کند گونه‌های نمایشی ایرانی بیشتر شناخته شده، استعدادهای نو در این زمینه معرفی شود و بتوان در سطح وسیع‌تری از این هنرهای ایرانی نمایشی حمایت کرد.

او بیان کرد: نسل نو، نسلی ایران‌دوست هستند و رسالت ما در دستگاه‌های فرهنگی و غیردولتی و حتی دولتی این است که با زبان هنر بتوانیم ارتباط صمیمانه، موثر و همدلانه‌ای با این نسل داشته باشیم و ارزش‌های این کشور متمدن را به درستی منتقل کنیم تا با درک اهمیت این میراث در صیانت از آن کوشا باشند.

این مدیر هنری گفت: شیراز شهر فرهنگ و هنر بوده و هست و امیدوارم جشنواره فرصتی باشد تا مردم شیراز به تماشای آثار متنوع هنرمندان بنشینند. جشنواره میراث فرهنگی به دنبال ارتقا و افزایش سواد میراث فرهنگی و اگاهی‌های بیشتر برای عامه مردم است و چه وسیله‌ای بهتر از زبان هنر و رسانه.

تابش در پایان سخنانش گفت: از هنرمندان عزیز تئاتر در شهر شیراز دعوت می‌کنم که در این رویداد  مشارکت کنند و در کنار هنرمندان دیگر شهرها و داوران حضور پیدا کرده و به رونق این جشنواره بیافزایند. بخشی از نمایش‌ها به گونه‌های نمایشی ثبت ملی شده در شهر شیراز و سایر شهرهای استان فارس اختصاص دارد و خوشحالیم که در این رویداد با هنرمندان شیراز همراه هستیم. 

پست های مرتبط

دستاوردهای ایران‌شناسی از ماراتون عکاسی

«برای اولین بار، 42 عکاس رنج‌های مسیر صعب‌العبور رسیدن به بزرگترین نقش‌برجسته…

7 آذر 1403

مینو خانی: سینما یکی ابزارهای مهم‌ جذب گردشگر است/ بسترسازی برای اکران آثار

مینو خانی پژوهشگر هنر با اشاره به اینکه باید بسترسازی مناسبی برای…

6 آذر 1403

مهتاب ناصری: ما باید حرف اول را در زمینه جشنواره‌های فرهنگی در جهان بزنیم

داور بخش «میراث‌بانان آینده» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی معتقد است که…

6 آذر 1403

دیدگاهتان را بنویسید